Soutěž Pasivní dům 2016 jde do finále!

Soutěž Pasivní dům 2016 oceňuje nejzajímavější úsporné domy postavené v České republice. V této přehlídce najdeme domy nulové, pasivní nebo s velmi nízkou energetickou náročností a to jak v kategorii rodinných či bytových domů, administrativních staveb či škol, novostavby nebo i nově zrekonstruované stavby, které po rekonstrukci spadají do úsporné energetické třídy.

Náš dům ATREA ve finálovém výběru!

Je nám velkou ctí, že jeden z našich pasivních domů ATREA se dostal do finále! Jedná se o velmi zajímavě řešený rodinný dům postavený v Liberci - Ruprechticích, jehož koncepce je vedena snahou o jednoduché, funkční a kultivované řešení spojující kulturní aspekty dvou národů majitelů domu - japonského a českého. Zohledněna je i poloha v bezprostřední blízkosti lesů Jizerských hor, velký důraz byl kladen na estetickou kvalitu a praktičnost, kvalitu a provedení vnitřního prostředí, nízkou energetickou náročnost, ohleduplnost k životnímu prostředí a nenáročnou obsluhu a údržbu objektu.

Energeticky úsporné stavební řešení doplňuje ucelený systém technických zařízení, který zajišťuje komfortní a zdravé bydlení s nízkými provozními náklady. Provoz domu primárně využívá obnovitelné zdroje energie tvořené krbovou vložkou a tepelným čerpadlem. Dům je připraven i na budoucí instalaci fotovoltaických panelů a myšleno je i na nabíjecí stanici pro elektromobil.

Více informací o domě a kompletní fotogalerii naleznete zde.

Hlasujte pro náš dům a vyhrajte jednu z hodnotných cen

Plně věříme, že se Vám náš dům líbí a budeme rádi, když mu dáte svůj hlas. Stačí jen náš dům zaškrtnout jako jeden ze tří domů, které jste vybrali zde.

Každý hlasující získá volnou vstupenku na veletrh FOR PASIV 2017 a tři hlasující, jejichž odpověď na soutěžní otázku bude nejblíže skutečnosti, vyhrají hodnotné ceny. Ale pozor, hlasovat je možné jen do 31.1., tak neváhejte a hlasujte!