Dřevěná stavba roku

Dřevěná stavba roku - anketa, která si klade za cíl chránit naše životní prostředí! Ukazuje dřevo jako významný obnovitelný materiál, jehož využitím chráníme neobnovitelné zdroje a tím právě i životní prostředí. Vyhlašovatelem ankety je Nadace dřevo pro život a hlasuje se celkem v 8 kategoriích.

Hlasujte pro projekt společnosti ATREA

Senior park Týnec nad Labem

Jedním z projektů, pro které je možné hlasovat, je i SENIOR PARK TÝNEC NAD LABEM, na kterém se významně podílela i naše společnost.

Cílem tohoto projektu je postupné vytvoření ucelené lokality pro pohodlný a důstojný život s odpovídajícími službami a péčí pro seniory. Celková koncepce lokality, souboru budov a zahrady je vedena snahou o jednoduché, funkční a kultivované řešení respektující krajinný ráz, historický kontext místa a návaznost na bezprostřední okolí.

Velký důraz je kladen zejména na komfort a kvalitu vnitřního prostředí, trvalou udržitelnost, nízkou energetickou náročnost, ohleduplnost k životnímu prostředí a optimální ekonomické řešení.

Budovy jsou navrženy jako skeletové, sendvičové dřevostavby s difúzně otevřenou skladbou obvodových konstrukcí (vlastní ucelený stavební systém ATREA optimalizovaný pro výstavbu energeticky úsporných domů). Střechy jsou plánovány ozeleněné.

Větrání objektů je navrženo pomocí podstropních větracích jednotek s rekuperací tepla ATREA DUPLEX EC5 jako částečně decentrální (jedna větrací jednotka pro 2-3 bytové jednotky). Optimální intenzitu větrání zajistí automaticky čidlo CO2, jednoduché a komfortní ovládání pak ovladač CP RD. Správce budovy může zařízení ovládat plně přes webové rozhraní.

Senior park Týnec nad Labem

Anketa končí již tento pátek 3. března

Již jen do pátku 3. března je možné hlasovat v anketě. Pokud se Vám náš projekt líbí, hlasujte pro něj v kategorii Moderní dřevostavby - návrhy. Jedná se o projekt č. 18.